feb
17

Amikor ilyesmit olvasok, mindig ezer lesz a vérnyomásom, és az agyvérzés közelébe kerülök:

A balatonalmádiak (nyilván nem mind) tiltakoznak az ellen, hogy a repülőteret polgári repülőtérré alakítsák - és ezáltal mondjuk turistákat hozzanak a Balatonhoz. Féltik a csendet.

Értem én, zajos is egy reptér, főleg, ha olyan elképesztően hatalmas forgalmat fog bonyolítani, mint - várhatóan - a balatonalmádi is...

Meg egyébként is, a Balaton egész partividéke nem elsősorban a turizmusból él, minek is a reptér, odautazom én is tiltakozni. Sztem mindannyiunknak ezt kéne tenni: tiltakozni minden ellen, ami esetleg kiemelhet néhány (tíz, száz, esetleg ezer) embert a munkanélküliségből, ami pénzt, fejlődést és lehetőséget jelentene, nem csak a jelenlegi munkanélkülieknek (akik nem mellesleg kb huszonötezerrel vannak többen mint negyed évvel ezelőtt), hanem azoknak akik többet, jobbat szeretnének.

Én szeretem a Balatont, sztem nagy lehetőségek vannak benne és nem csak nyáron. De persze kergessük el, aki azt mondja, lehetne a jenlegitől eltérően, neadjisten! jobban csinálni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://entimcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr90948203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrs.kunzoo 2009.02.27. 10:36:47

Hali! Kívánom a te házad felett repüljön el 300 magasan minden nap reggel 6-tól este 10-ig 55 nagy dög gép (óránként 4), és ha netán nincs elég hely, körözzön is feletted mert az jó! Ja, és a reptér fő profilja nem az utasszállítás lesz hanem teherszállítás => kamionforgalom miatt dugig lesznek az utak. Az utasszállításra szakosodott sármelléki repülőteret is be kellet zárni télre, mert nem volt elég forgalma, akkor meg minek még egy? Szerinted ezer ember munkahelye előbbre való tízezer ember egészségénél? Azért építettek ide nyaralót az emberek, mert nem szeretnének nyugodtan pihenni?

én, timcsi 2009.02.27. 10:45:12

@Renchy: Én megértem ezt az álláspontot tényleg, én nyugodt környénen lakom, és szeretem is, hogy ilyen. AZt viszont nem teljesen értem, hogy a válság közepén miért csak az az egy szempont érvényesül, hogy zaj lesz. Az miért nem jut eszébe senkinek, hogy ez tényleg munkahelyet teremthet, fellendítheti a környéket összességében. Vagy ez semmi? Ez nem fontos most, amikor néhány hónap alatt 30e új munkanélküli lett??? Persze az ottlakók, meg a városvezetés feladat ezt az egészet kezelni, csak sztem nem az utcára vonulás meg a tiltakozás, hanem az értelmes párbeszéd lenne a célravezetőbb, hogy mindenkinek jó legyen. Vagy neked nincs egy munkanélküli ismerősöd, vagy olyan, aki azért retteg, mert lehet, h elveszíti a munkáját, és ezzel veszélybe kerül a háza, a kocsija, az egész addigi élete?? Egyébként a jókívánságodat köszönöm :P

mrs.kunzoo 2009.02.27. 16:23:46

@én, timcsi: Kedvesem! Attól mert most került újságba a hír és te a napokban értesültél róla, nem újkeletű a dolog. A katonai repülőtér eladása 2006-ban történt és azóta folyik ez a tiltakozás - tehát lassan 3 éve. Rossz ez a gazdasági helyzet, de a nyugodt légkör megszűnése és ezáltal a turizmus visszaesése miatt még hány munkahely szűnne meg? Ráadásul az emberi egészséget nem lehet előrébb sorolni a gazdaságnál. Van munkanélküli ismerősöm - sőt családon belül is van - de a reptér nem sokat segítene az ilyen jellegű problémánk megoldásában. Ráadásul a házunk nem a hiteltörlesztési képtelenségünk miatt kerül veszélybe, hanem a reptér miatt lesz eladhatatlan, ugyanis a légifolyosó pontosan a házunk felett megy el. A válság miatti elbocsájtások legjobban a mi régiónkat érinti és 1000 új munkahely megteremtése az itt élő munkanélküliek talán 10%-ának segítene. Ha szeretnél egy kicsit tájékozottabb lenni, nézd meg a www.kble.eu honlapot. Nem akartam rosszat kívánni, elnézésedet kérem érte, csak kissé feldühödtem, hogy ha már egyszer nem itt élsz, ne ítélkezz egyetlen újságcikk alapján.

én, timcsi 2009.02.27. 16:28:22

@Renchy: köszönöm a linket. De azt te sem gondolhatod komolyan, h ezer munkahely, ami a helyi munkanélküliek 10%-ának segítene, nem számít.

kunzoo 2009.02.27. 17:06:59

@én, timcsi:
Hali!!!
Az a baj hogy ez régiós probléma lesz. Ha sok turista panaszkodik haogy zajos a reptér, akkor ez elterjed, és sztereotipia lesz mint az algásodás, ami csak Keszthelyen volt, aztán még a magyarok is eltűntek nemhogy a külföldiek, "hogy rossz a víz" pedig itteni lakosként én is csak a TV-ből láttam hogy rossz a víz. Itt nem volt semmi baj. Hát hidd el hogy ez is így lesz csak fordítva, fog még telefonálni Keszthelyre külföldi hogy "most akkor valóban nagy a zaj?" És hiába magyarázol neki, nem fog bizonytalanra utazni több száz kilómétert. El fog menni máshová, aki majd azzal reklámozza magát "hogy itt csend van!" És akkor nagy baj lesz.

kunzoo 2009.02.27. 17:33:59

Oppá! elfelejtettem a "Nag munkahelyteremtés" kérdését. Szerinted hány Boeingre ill. Airbus-ra kiképzett ember él itt? Közelít a nullához. a jólfizetett szakembereket nem innen válogatják, sok kirúgott malévos, Budapest-airportos légiirányító, reptérüzemeltető fog itt dolgozni, a helyiek meg majd max. targoncások, meg fűnyíró-csikkszedegető segédmunkások lesznek. Hát marha nagy perspektíva. Ezt kell szembeállítani a várható turizmuscsökkenéssel.

én, timcsi 2009.02.27. 18:26:03

örülök, h mindannyian ugyanazt szeretnénk: hogy jobb legyen, ne szűnjenek meg további munkahelyek, és a balaton olyan helyen szerepeljen a turisták térképén, amelyet méltán megérdemel.
süti beállítások módosítása